7 مرحله در تصمیم گیری تا رسیدن به موفقیت
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
7 مرحله در تصمیم گیری تا رسیدن به موفقیت
نوشته شده در چهار شنبه 12 آذر 1393
بازدید : 319
نویسنده : AmirAli

 

7 مرحله در تصمیم گیری تا رسیدن به موفقیت
تصمیم‌گیری درست اهمیت بسیاری در نزیک شدن به موفقیت دارد. در این مقاله با معرفی ۷ مرحله سعی بر آن است تا راه درست تصمیم‌گیری را بیان کنیم. بدون شک فرآیند تصمیم‌گیری با تمرین بسیار و کسب دانش و تجربه امکان پذیر است.

داستان تصمیم کبری از آن داستان‌هایی است که در دوران دبستان در کتاب فارسی خیلی از ماها بوده. کبری که کتابش رو زیردرختی در حیاط گذاشته است، هرروز تصمیمش برای برداشتن کتاب را به تاخیر می‌اندازد. تا این‌که وقتی بالاخره این تصمیم را عملی می‌کند، متوجه می‌شود که دیر شده است و باران باریده و کتاب خیس شده است. او نتوانست تصمیم درستی بگیرد تا پشیمان نشود…

ما هر روزه با چند راهی‌هایی مواجه می‌شویم که مجبوریم یک راه را انتخاب کنیم. اینکه کدام راه را انتخاب کنیم تا به نتیجه‌ی مطلوبی برسیم، بستگی به نوع تصمیم گیری ما دارد.بنابراین تصمیم‌گیری درست اهمیت بسیاری در نزیک شدن به موفقیت دارد. در این مقاله با معرفی ۷ مرحله سعی بر آن است تا راه درست تصمیم‌گیری را بیان کنیم. بدون شک فرآیند تصمیم‌گیری با تمرین بسیار و کسب دانش و تجربه امکان پذیر است.

تعیین مهلت
در مقابل تصمیم‌گیری، تردید و دو‌دلی است که به کائنات اجازه می‌دهیم تا به جای ما تصمیم بگیرد و آنچه را که می‌توانستیم به کام خود تغییر دهیم را برخلافش برای ما رغم زند. بنابراین باید برای هر تصمیم مهمی یک ضرب‌الاجلی قرار دهیم، یک زمان مشخص برای تصمیم‌گیری تا کاری را که از خودمان بر‌می‌آید تا دیر نشده خودمان انجامش دهیم.

 کشف حقایق و کسب دانش
تصمیم‌گیری آگاهانه بهتر از پرتاب کردن تیر در تاریکی است! بنابراین کشف حقایق دنیای پیرامون و کسب دانش برای پرتاب بهتر تیر یا به عبارتی منجر شدن تصمیم‌گیری به موفقیت، لازم و راه‌گشا می‌باشد.

هنگامی که در مرحله‌ی تحقیق در مورد یک تصمیم هستید، ممکن است مجبور شوید تحقیق را از سر بگیرید و این عمل را بار‌ها تکرار کنید. هنگامی که زیاد بر جزئیات حقایق متمرکز شدید، حقیقت یابی را متوقف کنید. چرا که قرار نیست تا ابد شما در مرحله تصمیم‌گیری بمانید و به مرحله عملیاتی و اجرای طرح نرسید. ریز شدن بیش از حد در جزئیات، شما را بیشتر به نقطه آغاز برمیگرداند و عملا از تصمیم گیری خسته می‌شوید.

 جمع آوری ورودی‌های مرتبط
برای آنکه تصمیم شما اجرایی شود، اگر نیاز به افراد دیگری دارید، شما باید از چشم انداز آن‌ها برای تصمیم‌گیری بهترتان، مطلع باشید. اگر از این مرحله صرف نظر کنید، آن افراد خود را صاحب نظر در تصمیم‌گیری نمی‌بینند و نتیجه آن خروجی قابل قبولی نخواهد داشت. بنابراین سایر افراد را به عنوان دیگر ورودی‌های فرآیند تصمیم‌گیری درست انتخاب کنید و از نظرات آن‌ها بهره‌مند شوید. همچنین ممکن است از سایر افراد برای عملی کردن تصمیمتان استفاده نمایید. شما برای آنکه خروجی تصمیمتان درست اجرا شود، باید از روند اجرایی افراد آگاه شوید تا خللی در اجرای تصمیم ایجاد نگردد.

مصمم شدن
یک تصمیم به همه‌ی بحث‌ها و همچنین بررسی دیگر احتمالات برای انجام یک اقدام پایان می‌دهد. اگر تصمیمی را گرفتید، باید برای اجرای آن مصمم شوید.در غیر این صورت تصمیم شما یک تصمیم واقعی نخواهد بود.

بیان دلیل
در مرحله ۳ افرادی را در انجام تصمیم درگیر کردیم. آن‌ها تمایل دارند تا بدانند شما چرا این تصمیم را انتخاب کردید؟ با وجود اینکه گزینه‌های دیگری نیز برای انتخاب وجود داشته است. بیان دلیل انتخاب تصمیم، دیگران را برای تولید خروجی بهتر یاری می‌کند. چرا که دید واضح و شفافی نسبت به تصمیم شما پیدا می‌کنند. همچنین بیان دلیل برای دیگران، افکار شما را متمرکز و هدف شما را روشن می‌کند و خود عاملی برای انگیزه گرفتن است.

فرضیات و حدسیات جدید، ممنوع!
وقتی که تصمیمی را گرفتید، اما، اگر و سوال جایگاهی ندارد.نه به اما و اگر و سوالات خود پاسخ دهید نه دیگران. تا وقتی که نتیجه‌ی خروجی تصمیم‌گیری خود را ندیده‌اید، حدسیات و فرضیات را کنار بگذارید. چون اگر این کار را نکنید، باعث دودلی و تردید در شما می‌شود و تصمیم شما بی‌نتیجه خواهد ماند.

قسمت شیرین تصمیم‌گیری: مشاهده نتیجه
پس از گذراندن مراحل تصمیم‌گیری و اجرای تصمیم خود(به تنهایی یا با تیمتان) وقت آن است که نتیجه نهایی را مشاهده کنید.اگر نتیجه نهایی آنچه که توقع داشته‌اید هست، پس تبریک! شما موفق شدید. اگر نتیجه باب میلتان نیست، کامتان را تلخ نکنید، لبخندی بزنید و مرحله ۸ را مطالعه نمایید.

بررسی مجدد تصمیم
هیچ‌وقت شکست پایان راه نیست.شکست مقدمه پیروزی است.آن چه که شما به عنوان خروجی تصمیم‌گیری خود گرفته‌اید، با اینکه نتیجه مورد انتظار شما نبوده، اما یک تجربه است.کسب تجربه آسان نیست. شما هم آن را به سختی بدست آورده‌اید.پس از تجربه کسب کرده‌ی خود استفاده کنید و به مرحله ۱ باز‌گردید تا با انرژی و تجربه بیشتر، فرآیند تصمیم‌گیری را از سر بگیرید تا به موفقیت برسید.



:: موضوعات مرتبط: جالبترین ها , ,



مطالب مرتبط با این پست
.



می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








بزرگترین حماقتِ انسان در زندگی ، لبخند زدن به کسی است که ارزش نگاه کردن هم ندارد !

کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

تصاوير زيباسازی|www.takwab.ir|تصاویرعاشقانه